Меню сайту

28 травня 2024

На рушнику хай доля квітне! (Багнюк О.І.)

І поки не злиняє вишиття,
Ніхто наш рід на зраду не осуде.
Цвістиме сад, зростатиме дитя,
Була Вкраїна, і довіку буде.

Український рушник… Від сивої давнини і до наших днів, у радості і горі, рушник – невід’ємна сила нашого народу.

Вишитому рушникові була присвячена виховна година «На рушнику хай квітне доля», проведена вчителькою української мови та літератури, класним керівником Оксаною Багнюк у 5-Б класі.

На заході були присутні мами дітей, які взяли участь у підготовці свята, створивши спільно з дітьми проєкт про різновиди українського рушника і народні традиції, пов’язані з ним.

Вся класна кімната була прибрана вишитими рушниками.

Особливою майстерністю виконання вирізнялися роботи сільської рукодільниці Тетяни Володимирівни Веремейчик, яка була запрошена на свято.

Майстриня розповіла про традицію вишивати рушники, що переходить у їхньому роду від матері до доньки: вишивала бабуся, мама, вишивці навчає Тетяна Володимирівна своїх доньок. А ще жінка наголосила, що вишивати потрібно з любов’ю, слід берегти український рушник, який є оберегом України.

Пісні у виконанні п’ятикласників, прислів’я, легенди, віршовані рядки про український рушник, розповіді про народні традиції – все створювало атмосферу свята, а особливо чуттєвим його завершенням стало спільне виконання усіма присутніми «Пісні про рушник».

Сивіють і народжуються роки, минають століття, та вічним є і буде український рушник, доки ми будемо пам'ятати свої традиції та передавати їх з покоління в покоління.

Більше можна подивитися ОСЬ ТУТ.

Немає коментарів:

Дописати коментар