Меню сайту

07 жовтня 2022

Як підтримати військовослужбовця?

 🔹Непросте завдання зараз стоїть перед українськими сім'ями: підтримувати себе і водночас рідну людину, яка на передовій.

Але підтримка військовослужбовця залежить від того, як його сім'я підтримує себе. Цей взаємозв'язок дає розуміння, що в першу чергу потрібно подбати про себе, і потім, з більш наповненого стану, надавати підтримку близьким.
🔹Є кілька рекомендацій, які пригодяться при спілкуванні з рідними, які на службі:
➡️При розмові важливо слухати військовослужбовця без критики чи засудження, підтримати будь-який його стан, почуття та емоції. Тобто, будьте на стороні своєї рідної людини.
➡️Говорити про щось хороше та побутове. Наприклад, це може бути розповідь про похід в ліс, купівлю нових речей, про плани на майбутнє і про те, що на нього чекають вдома.
➡️Запитуйте у військовослужбовця прості речі, які нагадуватимуть, що він важливий у сім'ї. Наприклад, дізнатися, як його самопочуття або як він сам.
➡️Створіть свої традиції, які підтримуватимуть один одного. Можливо, це буде відправка один одному листів, написаних від руки, чи фотографій або інше.
➡️Створіть маленький оберіг для своєї рідної людини та передайте їй це. Такі речі зазвичай підтримують у складні часи.
➡️Дякуйте та говоріть про свою любов. Подяка навіть за дзвінок та повідомлення, дає військовослужбовцю розуміння, що це для вас важливо. А слова кохання підтримуватимуть його.
➡️При спілкуванні будьте впевненими та спокійними. Військовим важливо розуміти, що у них вірять, що вірять у перемогу. Це дає силу та стійкість у період несення служби.
🔹Якщо ж ви відчуваєте, що не вистачає сил навіть на підтримку себе і немає ідей звідки їх брати, варто проконсультуватися з фахівцем з цього питання. Адже завжди потрібно починати з себе, щоб мати можливість надати підтримку іншому.
Бережіть себе!

Немає коментарів:

Дописати коментар