Меню сайту

09 листопада 2021

"Нас багато, ми різні, нас всіх об’єднує спільна мета"

У День української писемності та мови тисячі українців щороку беруть участь у флешмобі радіодиктанту національної єдності й приєднуються до цієї події по всьому світу. Автором тексту "Слідом за пам'яттю" та читцем цьогорічного Радіодиктанту є культовий український письменник Юрій Андрухович.
Науковою консультанткою проєкту стала українська мовознавиця, докторка філологічних наук, професорка кафедри української мови Національного університету "Києво-Могилянська академія" і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України, Лариса Масенко.
Долучилися до написання радіодиктанту національної гідності й школярі ОЗЗСО "Пнівненський ліцей". Вчитель української мови і літератури О.І. Багнюк вміло організувала дистанційне онлайн-написання диктанту. Сподіваємось, школярі добре справились із завданням.
До речі, час для надсилання готового тексту — астрономічна доба. Бажаючі можуть встигнути надіслати свої роботи. Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11:00.
Роботи прийматимуть онлайн та офлайн. Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.
Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета.
Пропоную фотозвіт дистанційного онлайн-Радіодиктанту національної єдності.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар