Меню сайту

27 лютого 2024

Тиждень профорієнтації "Майбутнє за нами"

Вибір професії – один із найвідповідальніших і найскладніших кроків у житті молодої людини. Сьогодні в світі налічується до 50 тисяч професій. Усі вони потрібні та корисні. Однак, важливо зрозуміти, яка професія зробить твоє життя щасливим. Відомий філософ Григорій Сковорода говорив: «Цілком мертва людська душа, яка не вдалась до свого природного діла… Звідси-бо й буває, що військову роту веде той, хто повинен би сидіти в оркестрі».
Свідомо обирати професію за покликанням навчають здобувачів знань педагоги нашого закладу. Цього тижня у ліцеї стартував ТИЖДЕНЬ ПРОФОРІЄНТАЦІЇ «МАЙБУТНЄ ЗА НАМИ». Тематичні заходи, які проходили цими днями були надзвичайно цікаві, інформаційні та корисні.
Школярі молодшої ланки взяли участь у створенні галереї малюнків «Професії, які нас оточують». Старшокласники, разом з практичним психологом Мушкою Т.В., наповнили змістовною інформацією профорієнтаційний банер. Здобувачі знань 11-их класів відвідали заняття з елементами тренінгу «Час обирати професію» (підготувала Мушка Т.В.). Восьмикласники побували на годині спілкування «Від мрії до професії» (підготувала МушкаР.В.).
Відбулось засідання професійної спільноти класних керівників «Психолого-педагогічні засади професійної орієнтації школярів» (керівник Гупалик Н.В.). На ньому розглянулись наступні питання:
1. Психологічний супровід професійного самовизначення особистості (Мушка Т.В.);
2. Профорієнтація молодших школярів (З досвіду роботи вчителя початкових класів Багнюк В.І.);
3. Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю в роботі класного керівника. (П’явка Н.В.).
Гостями у нас стали викладачі Маневицького професійного ліцею, які розповіли дев'ятикласникам про можливість навчання у їхньому закладі та про майбутні перспективи.
Попереду ще багато цікавого... А те, що вже відбулось, нехай залишиться у пам’яті і на світлинах.

Фотозвіт ТУТ та ТУТ.

Немає коментарів:

Дописати коментар