Меню сайту

24 жовтня 2023

 «Хто володіє інформацією, той володіє світом»

(Натан Ротшильд)
Сучасні діти мають справу з інформаційним простором з найменшого віку (через ґаджети, телебачення, зовнішню рекламу). Інформація, яку вони отримують щодня, формує їх свідомість. Діти шкільного віку, як і дорослі, повинні вміти критично оцінювати інформацію, знати, яким джерелам можна довіряти, що таке фейкові новини та як захиститися від маніпуляцій.
13 жовтня у Пнівненському ліцеї відбулося засідання професійної спільноти класних керівників.
На занятті «Як не загубитися в сучасному інформаційному просторі» (8-А клас, Гупалик Н.В.) школярі ознайомилися з поняттями «фейк», «медіапростір», вчилися аналізувати достовірність інформації, отримали поради «як відрізняти фейк від істини», зрозуміли важливість перевірки інформації особливо зараз, під час повномасштабної війни.
Класні керівники обговорили питання «Формування національної свідомості учнів через протидію маніпулятивним впливам». Педагоги наголосили на важливості питань «Формування медіаграмотності на уроках історії (Жданюк С.В.), «Формування медіаграмотності учнів початкової школи (Грудік В.В.), «Медіаосвіта – актуальний компонент НУШ» (Артишук А.Р.)

Більше подивитися можна ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар