Меню сайту

21 лютого 2022

Семінар -тренінг "Компетентнісний підхід до освітнього процесу як вимога сучасності"

Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності. Кожен із нас приходить у життя із природженою здатністю жити щасливо і успішно. А ми повинні збагатити цю здатність знаннями і навичками, які б допомогли нам реалізувати її якомога ефективніше (Р. Т. Кіосакі).
Відколи існують заклади освіти, існує одвічна проблема: чому вчити і як вчити? У різні часи існували різні підходи до цього питання. Для сучасного світу характерні стрімкі зміни, бурхливий розвиток інформаційного простору, що ставить нові вимоги перед педагогом та освітнім закладом. Вже крилатими стали слова: «Дитина повинна мати не добре наповнену, а добре впорядковану голову». Чому вчити і як вчити сучасних дітей?
Сьогодні в ОЗЗСО "Пнівненський ліцей" відбувся змістовний семінар-тренінг "Компетентнісний підхід до освітнього процесу як вимога сучасності". Проведено цікаві та пізнавальні вправи "Криголам" (Федь Р.В.), "Золота рибка" (Приходько Л.А.), "Мозкова атака" (Приймак О.В.), "Вільне крісло", "Правильне-хибне" (Приходько Т.В.), "СМС" (Багнюк В.І.), "Тепло наших рук" (Ярошик Н.А.). Змістовне повідомлення підготувала вчителька математики Полинюк Т.М.
Не претендуючи на повне вирішення поставленої на семінарі проблеми, за допомогою теоретичного матеріалу та практичних вправ педагоги намагалися вирішити проблеми, пов'язані вирішенням орієнтирів компетентнісного навчання.
Розвиток та формування компетенцій – це результат тривалої та кропіткої спільної роботи.
Більше фото ось тут.


Немає коментарів:

Дописати коментар